понеделник, 16 август 2010 г.
Малтодекстрин
Малтодекстрин е полизахарид и е член на семейство декстрин ,които са група от въглехидрати с ниско молекулно тегло и са произведени от нишесте.Малтодекстрина се усвоява лесно и най-често се среща под формата на бял прах.
Като хранителна добавка , малтодекстрина има широк спектър от приложения ,като най-често се смесмва с протеинови пудри за да може чрез него протеина да се усвои по-лесно от организма.Също така ,малтодекстрин е често използван и от хора ,които искат да редуцират теглото си ,като го използват за заместител на захарта.
До сега неблагоприятни ефекти от прием на малтодекстрин при хора не е наблюдавано ,но все пак е добре да се знае ,че честата му употреба може да засегне нивото на кръвната захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Дайте информация за протеолитичните ензими.
http://mallonline.ovo.bg
Дайте информация за протеолитичните ензими.
http://mallonline.ovo.bg
Публикуване на коментар