неделя, 20 декември 2009 г.

Гинко Билоба


Гинко билоба идва от дървото гинко ,което може да достигне възраст до 1000 години и височина до 120 фута ,и е един от най-старите живи дървестни видове.
Тази билка се използва в съвременната медицина за лечение на циркулаторни нарушения и подобряване на паметта , както и за лечение на заболявания , които са свързани с понижен приток на кръв към мозъка.
Листата на гинко билобата също съдържат два вида химични вещества - терпеноидс и флавоноиди , които допринасят за силните и антиоксидантни свойства.
Освен това , гинко билобата има и положителен ефект върху функционирането на мозъка , като това включва и умствената бодрост , подобряване на паметта и намаляване на психическа умора.

Какви са другите ползи от Гинко билоба ?

- Тази билка увеличава метаболизма и повишава нивата на кислород в мозъка.
- Може да бъде използвана за контрол на преобразуване на холестерола с плака , което обикновенно е свързано с втвърдяване на артериите ,а също така отпуска кръвоносните съдове.
- Указва благоприятно влияние върху импотентност и безплодие при мъжете.
- Използва се за лечение на ухото и заболявания на очите , поради благоприятното въздействие върху кръвоносната система.
- Увеличава притока на кръв към мозъка и през мрежата на тялото на кръвоносните съдове,което подобрява паметта в дългосрочен план , както и подобрява психичната яснота.


Какви са страничните ефекти на Гинко билобата ?

- Може да предизвика стомашно-чревен дискомфорт и главоболие.
- Не трябва да се приема с антидепресанти.
- Не трябва да се използва , ако е налице нарушение на съсирването на кръвта.
- Гинко билоба също така не трябва да се приема от бременни жени.
- Може да причини алергични реакции , като сърбеж , обрив , световъртеж , подуване и прооблеми с дишането.
- Другите нежелани реакции са диария , гадене , повръщане , главоболие и безпокойство.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Хранителни добавки ползва авторски статии и копирането им е забранено | Blogger by Gre at Template-Godown | RSS на публикации или RSS на коментарите .