неделя, 20 декември 2009 г.

Масло от касис


Маслото от касис е много богато на мастни киселини , особено омега 6 и омега 3 ненаситени мастни киселини.На ред с тези ,маслото от касис е богато на алфа-линоленова и гама-линоленова киселини.
Маслото от касис има противовъзпалитени свойства , а също така е кардиопротектор , което означава , че предпазва сърдечно съдовата система на цялото тяло.Маслото от касис е диуретик , което означава ,че насърчава отделената урина и намалява артритни и ревматични болки.
В умерана употреба засилва имунната система и не се забелязват странични ефекти.
Чрез богатите си противовъзпалителни свойства , маслото се ползва за лечение на много възпалителни заболявания , като артрит , дерматит и възпаление , причинени от от много патогенни заболявания.Също така помага и за лекуване на редица заболявания на черния дроб , особено при тези причинени от алкохол.
Редовното приемане на черно касиисово масло намалява съсирването на кръвта и контролира кръвното налягане , както и намалява нивата на холестерола.
И не на последно място маслото от касис има анти-стареещи свойства.Поради високото съдържание на омега 6 мастните киселини намаляват преждевременното образуване на бръчки и поддържа кожата здрава.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Хранителни добавки ползва авторски статии и копирането им е забранено | Blogger by Gre at Template-Godown | RSS на публикации или RSS на коментарите .