вторник, 8 декември 2009 г.

Пчелно млечице


Пчелното млечице е гъста , изключително хранителна, кремава течност отделяна от жлезите на пчелите.Пчелите майки се хранят с пчелно млечице , което допринася нейния размер да е с 50 % по-голям от този на обикновенната пчела.Забележителното е , че те живеят и с 40 пъти по-дълго от другите пчели.
То е богат източник на протеини и съдържа осем неизменни аминокиселини , важни мастни киселини , захари , стероли и фосфорни съединения , както и ацетилхолин.Пчелното млечице съдържа и витамин A , B-комплекс , C , D и E.Високите нива на витамини от групата B го правят и идеално средство срещу стрес.И не на последно място млечицето съдържа калций , мед , желязо , фосфор , калий , силиций и сяра,чрез което стимулират красотата на кожата.
Освен всички тези благоприятни действия , пчелното млечице увеличава енергията и засилва имунната система.
Научно установено е ,че пчелното млечице съдържа комплекс съединение , което стимулира жлезите и нормализира репродуктивната система на мъжете и жените и действа като естествен хормон.Също така е богато на нуклеиновите киселини , РНК и ДНК.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Хранителни добавки ползва авторски статии и копирането им е забранено | Blogger by Gre at Template-Godown | RSS на публикации или RSS на коментарите .