събота, 19 декември 2009 г.

Коензим Q10


Много често ,дефицитът на коензим Q10 води до различни видове аритми , инсулт , хипертония , инфаркт и други сериозни състояния.От своето откриване преди 40 години до сега , стотици клинични изследвания са направени на коензима и е установено ,че той е жизнено важен за здравето.
Коензим Q10 е с подобна структура на витамин К и е мощен антиоксидант ,а с комбинация на витамин Е спомагат за производството на енергия в тялото.Коензима се среща навсякъде по тялото , от клетъчните мембрани до всички жизнено важни органи в организма.
Коензима се прилага и за лечение на различни форми на сърдечно съдовите заболявания.Много проучвания са показали , че пациентите със сърдечна недостатъчност и други сърдечно съдови заболявания са със значително по-ниски нива на Коензим Q10 в сърцето.
Коензим Q10 е голям тласък за здравето на сърцето ,но също така има много други полезни ефекти.При усилени физически упражнения се намаляват кръвните нива на коензима и приемането му би подобрило спортните постижения.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Хранителни добавки ползва авторски статии и копирането им е забранено | Blogger by Gre at Template-Godown | RSS на публикации или RSS на коментарите .