понеделник, 16 август 2010 г.

Страничните ефекти на аспартама


Аспартамът е изкуствен подсладител който е много по-сладък от захарта и се използва като главен заместник в продукти ,които са без захар.Най-често такива продукти са плодовите млека ,безалкохолните напитки , дъвките и други.Повечето хора не са запознати с вредните химични съставки на консервантите и овкусителите като аспартам и за това нека обсъдим страничните ефекти на аспартама.
Един от страничните ефекти на аспартама е ,че приема на продукти съдържащи аспартам може да доведе до задух ,високо кръвно налягане ,тихардия и други дихателни алергии като астма.Също така аспартамът може да предизвика различни проблеми с очите ,като дори може да причини и слепота.
Освен това аспартамът може да доведе до главоболие ,загуба на паметта и необичайни лицеви болки.
Страничните ефекти от аспартама не свършват тук.Той много често засяга и психологическото здраве на човека ,като най-често може да доведе до раздразнителност и тежка депресия.
Хора ,които са приели голямо количество аспартам е добре да знаят ,че при такива случаи трябва да се пие много вода ,както и зелен чай ,тъй като той е голям помощник за детоксикацията в организма.
Така че ,преди да си вземете продукт ,които няма захар ,но за сметка на това съдържа аспартам се замислете.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Хранителни добавки ползва авторски статии и копирането им е забранено | Blogger by Gre at Template-Godown | RSS на публикации или RSS на коментарите .