неделя, 8 август 2010 г.

Женшен

Смята се ,че женшен е бил култивиран още преди 5000 години в планинските региони на северен Китай ,като според древната китайска медицина ,женшена подсилва тялото и душата ,и е от полза при много лечения и заболявания.Английската дума "женшен" произлиза от китайската "renshen" ,което буквално се превежда "мъжки корен".

Здравословни ползи от женшен.

- Според съвременните изследвания ,женшен се класифицира като адаптоген ,поради което води до повишаване на устойчивостта на организма и премахва състояния на тревожност и стрес.
- Женшен е широко използван при лечение на диабет.
- Женшен играе ролята на афродизиак и се използва за лечение на сексуалната дисфункция при мъжете и се смята ,че повишава либидото.
- Друго свойство на женшена е понижаването на холестерола и кръвната захар в организма.
- Женшен е много популярна анти-старееща добавка ,тъй като е много ефективен в превенцията на някои от основните последици от застаряването.
- Наблюдавано е ,че тази билка освен с грип и настинка ,може да се бори и срещу ревматизъм , подагра ,главоболие , анемия ,безсъние ,както и различни видове невралгии.
- Тази билка засилва паметта и подобрява физическата издръжливост.
- Доказано е ,че женшен-а действа като стимулант на имунната система ,тъй като води до производството на клетки ,които се борят с вирусите.

Преди всичко ,женшен се счита за билка която може да помогне на цялостното здраве и странични ефекти от приема му почти не се срещат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Хранителни добавки ползва авторски статии и копирането им е забранено | Blogger by Gre at Template-Godown | RSS на публикации или RSS на коментарите .