петък, 4 юни 2010 г.

Хлорела

Когато става дума за "суперхрани" ,водораслите и в частност хлорелата заемат челно място в списъка.Хлорелата е богат източник на протеини ,мазнини , въглехидрати , фибри , хлорофил , витамини и минерали и не случайно присъства в много лекарства и хранителни добавки.Проучванията показват ,че хлореолата действа като антиоксидант и има анти-туморни свойства.
Освен за хранителна добавка ,хлорелата се използва и като билков лек за различни заболявания.
Вижте полезните свойства на хлорелата:

- За хлорелата се смята ,че има лечебна сила при намаляване на проблемите ,които са причинени от радиация и ултравиолетови лъчи.
- Установено е ,че хлорелата ефективно се бори с тежките метали в организма.Дори химически токсини могат да бъдат отстранени с помощта на хлорела.
- Съдържанието на хлорофил в хлорелата помага при лечение на лош дъх.
- Хлорелата оказва благоприятно влияние върху кръвта и сърдечно съдовата система като цяло.
- Последните проучвания потвърждават ,че хлорелата насърчава психичното здраве и намалява астматичните пристъпи.

Освен по-горе изброените полезни свойства ,хлорелата може да бъде полезна и при много други заболявания ,както и да забавят процеса на стареене.Важно е да се знае ,че хлорелата не трябва да се приема по време на бременност и от хора с чувствителност към йод.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Хранителни добавки ползва авторски статии и копирането им е забранено | Blogger by Gre at Template-Godown | RSS на публикации или RSS на коментарите .