вторник, 8 декември 2009 г.

Таурин

Тауринът подкрепя неврологичното развитие и спомага за регулиране на нивото на вода и минерални соли в кръвта.Той също така има и антиоксидантни свойства.
Тауринът се намира естествено в месото , рибата и млякото.Някои проучвания показват , че приемането на таурин може да подобри спортните постижения , което може да обясни защо таурина се използва в много енергийни напитки.Други проучвания показват , че таурина съчетан с кофеин действат за подобряване на умствените показатели , макар че този факт остава спорен.
До 3000 милиграма таурин на ден се счита за безопасна доза.Всеки излишък от него се отделя чрез бъбреците.Ако се колебаете кое да изберете от таурин или енергийна напитка , изберете таурина ,защото енергийните напитки съдържат прекалено много кофеин и захар , което може да увеличи пулса и кръвното налягане.
За да се гарантира пълноценното действие на тази аминокиселина , трябва да водите здравословен начин на живот и да сте визически активни.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Хранителни добавки ползва авторски статии и копирането им е забранено | Blogger by Gre at Template-Godown | RSS на публикации или RSS на коментарите .