вторник, 8 декември 2009 г.

Алфа липоева киселина

Освен ,че липоевата киселина се ползва като антиоксидант ,можете да го ползвате при някое от следните състояния.
Хипертония - ако имате високо кръвно налягане или натрупване на плака в артериите от повишен холестерол , можете да се възползвате от алфа липоевата киселина.Установено е ,че комбинацията от липоева киселина с Л-карнитин спомага за намаляване на кръвното налягане чрез увеличаване на широчината на артериите, които са били стеснени от натрупването на плака.
Липоевата киселина подобрява и функцията на митохондрите , при което те участват правилно в коронарната съдова функция.
Също така липоевата киселина може да я ползвате при перифарна невропатия,която се изразява чрез паране , болка , скованост или сърбеж в краката и ходилата.
През 2003г. е установено , че пациентите с диабетна невротерапия , които получават високи дози итравенозно алфа липоева киселина имат трикратно подобрения на болките , в сравнение с тези ,които не са ползвали киселината.
Спомага за мозъчната функция и защитата на нервната тъкан.Друго важно полезно действие е анти-стареенето.Чрез подобряването на притока на кръв и засилване на имунната функция ,алфа липоевата киселина влияе анти-застаряващо.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Хранителни добавки ползва авторски статии и копирането им е забранено | Blogger by Gre at Template-Godown | RSS на публикации или RSS на коментарите .